NL Doet 2023

  1. Bezoeken in Brunssum

    4 november 2023 om 19:58 - door ChristenUnie Brunssum

    Op zaterdag 4 november was de ChristenUnie op twee plaatsen aanwezig in Brunssum. Naast dat mensen een letterlijk appeltje konden schillen op de weekmarkt in het centrum - brachten we ook een bezoek aan het RK Familiewerk Don Bosco in Brunssum.

    Lees meer over "Bezoeken in Brunssum"

  2. Limburgse kandidaten Tweede Kamer

    17 oktober 2023 om 19:41 - door Frans Visscher

    Op 22 november 2023 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Vanuit Limburg staan er twee mooie kandidaten op de lijst. Op plek 14 vind je Arjan Langen uit Venlo en op plek 25 Ingeborg Dijkstra-Verbeek uit Maastricht.

    Benieuwd naar al onze kandidaten? Kijk dan op de website van de ChristenUnie landelijk. 

    Lees meer over "Limburgse kandidaten Tweede Kamer"

  3. NL Doet 2023

    11 maart 2023 om 21:32 - door Frans Visscher

    Op 11 maart 2023 was het NLDoet in Brunssum. Het team van ChristenUnie Brunssum was erbij en wel eerst bij Buurtnetwerk Zuid (afvalprikken op de langeberg), op de markt (afvalprikken), op het skatepark (Beatrixstraat) met het CMWW en als afsluiting bij het Cicero Zorghuis afdeling paliatieve zorg.

    Lees meer over "NL Doet 2023"

  4. Kandidaten uit Brunssum voor Provinciale Statenverkiezing

    11 februari 2023 om 19:00 - door Frans Visscher

    Voor de Provinciale staten verkiezingen van 15 maart a.s. vier kandidaten uit Brunssum op de lijst voor ChristenUnie Limburg. Het betreft Frans Visscher (plek 6), Lionne Gerards-Kockerkoren (plek 8), Stephan Klasens (plek 18) en Frank Benus (plek 24). Zij gaan zich inzetten om het thema "ruimte voor elkaar" concreet te maken!

    Lees meer over "Kandidaten uit Brunssum voor Provinciale Statenverkiezing"

  5. Bezoek staatsecretaris VWS aan BS Benjamin Treebeek

    11 maart 2022 om 20:03 - door Frans Visscher

    Maandag 7 maart bracht staatsecretaris Maarten van Ooijen een bezoek aan Gereformeerde Basisschool Benjamin in Brunssum. De basisschool bestaat 100 jaar - reden om in goed gezelschap terug te blikken - en vooruit te kijken. Een mooi gesprek waarbij alle partijen het eens waren dat een lange termijn beleid nodig is - en dat partijen gaan samenwerken in de zorg voor de kinderen en jongeren. Een bezoek dat echt ging over samen recht doen - met mensen uit de praktijk!

    Lees meer over "Bezoek staatsecretaris VWS aan BS Benjamin Treebeek"

  6. Campagnedag zaterdag 6 maart

    5 maart 2022 om 16:00 - door ChristenUnie Brunssum, Frans Visscher

    Campagnedag in #Brunssum! Zaterdag stonden we met een marktkraam op de markt. En wat was er een fijne sfeer in het centrum! Het weer hielp gelukkig ook mee - en dat er meer partijen waren zodat brugers ook echt konden horen wat er nu echt te kiezen valt! Veel mooie feedback mogen ontvangen - waarvoor dank!

    Lees meer over "Campagnedag zaterdag 6 maart"

CMWW foto 2023.JPG
Frans formeel close-up.jpg
Door Frans Visscher op 11 maart 2023 om 21:32

NL Doet 2023

Op 11 maart 2023 was het NLDoet in Brunssum. Het team van ChristenUnie Brunssum was erbij en wel eerst bij Buurtnetwerk Zuid (afvalprikken op de langeberg), op de markt (afvalprikken), op het skatepark (Beatrixstraat) met het CMWW en als afsluiting bij het Cicero Zorghuis afdeling paliatieve zorg.

De NLDoet2023 dag begon bij het een goed georganiseerde actie van Buurtnetwerk Zuid waar wij met een forse groep mensen voor het tweede jaar mee mochten doen. Rob Kelders en Frans Visscher hebben drie vuilniszakken kunnen ophalen uitverschillende perken, tuinen en veldjes. De ochtend werd afgesloten met koffie en vlaai samen met de andere vrijwilligers.

Vervolgens sloot Francis van der Mooren - de lijsttrekker provinciale verkiezingen in 2023 - zich aan om op de markt de Brunssummers te ontmoeten. 

In de middag bezocht Nico Drost (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en Maarten Verkerk (Eerste Kamerlid ChristenUnie) Brunssum. Lionne Gerards - Kockelkoren sloot zich ook aan. De groep bezocht Omar Nouri die de drijvende kracht is achter het Ambulant Jongerenwerk van CMWW. Met hem ontmoeten wij  “zijn” groep jonge skaters op het Skatepark Beatrixstraat in Brunssum. Zij vertelden wat zij meemaken en zouden wensen: een wens dat er vaker met hen gesproken gaat worden – en niet over hen gesproken gaat worden. En de wens dat het skatepark dan ook daadwerkelijk een Urbanpark mag worden voor ontmoeting van jong en oud: een paar goede praktische tips daarvoor mochten we meenemen voor de gemeente, de provincie, en de Eerste & Tweede Kamers. Een paar goede concrete vervolgacties konden we afspreken: het team van de ChristenUnie gaat wat vaker ook in het Skatepark afvalprikken – zodat ook dat een schone plek kan blijven waar “ruimte voor elkaar” ook praktisch vorm kan krijgen.

Het tweede bezoek in de middag ging naar het Cicero zorghuis voor Palliatieve zorg. Doel van het bezoek was de vrijwilligers juist tijdens NLDoet2023 in het zonnetje te zetten voor het zegenrijke werk wat zij verzetten. Op de locatie van Cicero werden zij ontvangen door één van de vrijwilligers die zich daar inzet voor de bewoners en het ondersteunen van de medewerkers. Het werd een mooi gesprek over drijfveren om voor de ander te zorgen; over hoe tijden veranderen en hoe vrijwilligerswerk ook een roeping kan zijn. Wij waren onder de indruk van het liefdevolle werk van de vrijwilligers – en zijn dankbaar voor hun inzet en talent. Wij zagen in het zorghuis hoe “samen recht doen” heel concreet kan worden.

Daarmee was het een volle dag - waarbij ChristenUnie talenten uit de gemeente Brunssum, de provincie Limburg, de Tweede Kamer en de Eerste Kamer konden zien hoe "ruimte voor elkaar" vorm krijgt in Brunssum - de plaats waar wij als ChristenUnie super trots op zijn. Met recht zeggen wij: Brunssum Bruist!